szybkie masło czekoladowe

DSC_0070

Szybki post o błyskawicznym maśle czekoladowym.
Bardziej maślane od nutelli i nie czuć tutaj orzechów.
Aby wzbogacić jego smak możemy dodać skórkę z pomarańczy, trochę likieru orzechowego czy pomarańczowego, kawy rozpuszczalnej albo ekstraktu waniliowego.

Idealne do smarowania chleba a także jako dodatek do naleśników.

MASŁO CZEKOLADOWE

Składniki:

  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • 4 łyżki kakao w proszku
  • 3 łyżki cukru pudru

Miksuj wszystkie składniki przez kilka minut, aż dokładnie się połączą.

Następnie masę przełóż do słoiczka albo zawiń w folię spożywczą tworząc wałek.

Masło można przechowywać w lodówce przez ok 7 dni. Myślę, że zostanie zjedzone wcześniej 😉

DSC_0068

 

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s