szybkie masło czekoladowe

DSC_0070

Szybki post o błyskawicznym maśle czekoladowym.
Bardziej maślane od nutelli i nie czuć tutaj orzechów.
Aby wzbogacić jego smak możemy dodać skórkę z pomarańczy, trochę likieru orzechowego czy pomarańczowego, kawy rozpuszczalnej albo ekstraktu waniliowego.

Idealne do smarowania chleba a także jako dodatek do naleśników.

MASŁO CZEKOLADOWE

Składniki:

  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
  • 4 łyżki kakao w proszku
  • 3 łyżki cukru pudru

Miksuj wszystkie składniki przez kilka minut, aż dokładnie się połączą.

Następnie masę przełóż do słoiczka albo zawiń w folię spożywczą tworząc wałek.

Masło można przechowywać w lodówce przez ok 7 dni. Myślę, że zostanie zjedzone wcześniej 😉

DSC_0068

 

 

Dodaj komentarz